Koene Stuc-Groep

Met stucwerk door de stukadoor zijn wanden en plafonds als nieuw

``Stucwerk door de vakman``

Er zijn verschillende manieren om uw wand of plafond te laten stukadoren. Of het nu gaat om stucen van gips of kalkmortel de Stuc-groep heeft alle specialisaties in huis.

Voor het stucen van wanden en plafonds wordt veelal gips gebruikt. Metselwanden uitrapen om het behangklaar of glad schilderklaar ( sausklaar) te maken, of bestaande wanden een nieuw strak laagje ( huidje) te geven om het te schilderen is een mogelijkheid. U kunt het ook laten schuren, zodat er een levendige structuur in het stucwerk komt dat direct klaar is.

Het plafond strak en vlak stucen on daarna te sauzen geeft een moderne uitstraling. Verfraai je het plafond met een mooie lijst en/of een ornament dan krijgt het meteen een klassieke uitstraling. Het plafond is ook af te werken in een schuurmotief ( schuurspecie) of kan het ook laten spackspuiten

De zogenoemde natte ruimtes, d.w.z. badkamer, toilet en keuken hebben hun eigen stucspecie. Bij badkamers wordt vaak mortel gebruikt. Dit materiaal bestaat uit zand-cement-kalk, en is alleen te gebruiken bij gemetselde wanden. Zijn de bestaande wanden van gips dan wordt er “groene gips” gebruikt. Speciaal ontworpen voor ruimtes waar water wordt gebruikt.

Wilt u uw badkamer laten stucen?
Of heeft u een andere ruimte in uw huis waar veel vocht vrijkomt, die u wilt laten stucen? Dan stuukt de stuc-groep deze ruimte niet met een normaal gips, maar met een speciaal ontwikkelde stuc voor vochtige ruimtes: Gyproc. Voorheen werden de vochtige ruimtes met zand cement gestuukt, maar de nieuw ontwikkelde stuc is veel soepeler en gemakkelijker op te brengen.

Duurzaam bouwen
STUC-GROEP staat voor een beter milieu en duurzaam bouwen voor de mens en draagt bij aan de bouw van duurzame woningen. STUC-GROEP gebruikt daarom ecologische materialen zoals leemstuc en tadelakt. Dit zijn producten die natuurlijk, groen en duurzaam zijn en dus geen chemicaliën of schadelijke oplosmiddelen bevatten. Een verbouwing met ecostuc is een verbouwing zonder chemisch afval.

Energiebesparing
Woningen die duurzaam zijn verbouwd, zijn energiezuiniger en daarom beter voor het milieu. Duurzame materialen zijn natuurlijke producten, die geen schadelijke stoffen afgeven die bij inademing voor gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Leemstuc zorgt voor een goede ventilatie in uw woning, waardoor de vochtbalans op peil blijft. Een goede vochtbalans voorkomt schimmel en andere schadelijke stoffen.

Berbice | Voorschoten

Hieronder een kleine impressie van het werk dat is verricht op dit monumentale landgoed in Voorschoten. Van de muren die inmiddels flink waren verweerd, hebben we maarliefst 250m2 opgeknapt met strak stucwerk. Het resultaat is een als nieuw ogende muur, geheel in stijl met de eeuwenoude architectuur.

Regenteselaan | Den Haag

Ook voor de kleinere klussen qua vierkante meters kun je bij Koene terecht. Op de Regenteslaan in Den Haag hebben we in opdracht van “Het Ware Werk” mee mogen helpen aan deze mooi woning. De schouw hebben we met cement gestuct, waardoor de woonkamer een nieuw geheel is geworden.

In aanvulling op Koene Stuc-Groep
  • Art Vastgoedstyling 15% korting op styling advies nieuwe woning *
  • Designed by Elroy Jouw ontwerp in gebundeld verslag!
  • Sani4All Bekijk het SlimVerhuizen-voordeel in de advertentie!